ElectronRun

Enerji Verimliliği Kampanyası ; EN-VER

Artık Türkiye'de de enerji ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu duymak çok güzel ... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının başlatmış olduğu "Enerji Verimliliği Kampanyası" yani "En-Ver" ile de son günlerdeki enerji sıkıntısına karşı birazcık da olsa duyarlı olduğumuzu görmek içimize soğuk su serpiyor.
Yazının bundan sonrası tamamen En-Ver'in resmi sitesinden alınmıştır;
Enerji Verimliliği Kampanyası ENVER, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile, toplumun tüm kesimlerinde enerjiyi verimli kullanma bilincini uyandırmak ve çeşitli faaliyetlerle ülke genelinde enerji verimliliği konusunu gündemde tutmak amacıyla başlatılmış bir projedir.
Enerji Verimliliği, artan enerji ihtiyacı ve azalan enerji kaynakları düşünüldüğünde, dünyada olduğu kadar ülkemizde de üzerinde önemle durulması gereken toplumsal konuların başında gelmektedir.
Bu noktadan hareketle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın öncülüğünde 2008 yılı Ocak ayı itibariyle başlatılan Enerji Verimliliği Kampanyası geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen enerji verimliliği haftası etkinliklerinin 2008 dönemini de içine alacak şekilde geniş kapsamlı olarak planlanmış ve hayata geçirilmiştir.
Özellikle çocuklar ve aileleri üzerinde etki uyandırmak, farkındalık oluşturmak ve toplum kesimlerini enerji verimliliği konusunda daha bilinçli hale getirecek bilgilendirici ve eğitici anlatımlarda bulunmak ENVER kampanyasının temel unsurları olmuştur.
Enerji Verimliliği'ni en etkili biçimde anlatabilmek amacıyla ENVER adında bir çizgi karakter oluşturulması ve bilge bir diğer karakter ateşböceğiyle birlikte enerji verimliliğine ilişkin mesajları, kitle iletişim araçlarının tamamında görünür kılması ENVER kampanyasının önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır.
2008 - 2009 ve 2010 yıllarında çok çeşitli etkinlikler, eğitim çalışmaları, tanıtım kampanyaları vb. organizasyonlarla devam ettirilecek olan Enerji Verimliliği Kampanyası ülkemizin geleceğe güvenle bakması adına da büyük önem taşımaktadır.
ENVER kampanyasına Koç Grubu Şirketlerinden ARÇELİK-AYGAZ-OPET VE TÜPRAŞ kurumsal sponsor olarak destek vermektedirler.
KAYNAK : EN-VER

Hiç yorum yok: