ElectronRun

"Einstein Sergisi" şimdi İstanbul'da !

Tübitak'ın aylık okuyucularına sunmuş olduğu Bilim ve Teknik dergisinin aralık sayısında , bilimle ilgilenenleri doğrudan ilgilendiren güzel bir haber var.. Dünyanın en ünlü fizikçisi ve en tanınan bilim adamı Albert Einstein'ın bilimsel çalışmalarının , özel yaşamının ve kişiliğine ilişkin özelliklerinin sevenleriyle buluşturulduğu ve ilk kez 2002 yılında ABD Doğa Tarih Müzesi'nin hazırlayıp Amerika'da izleyicileriyle buluşturduğu sergi , 2 Mart a kadar İstanbul Maslak'ta sergilenecek.
Sergi Küratörü ; Einstein'ın ışık , zaman , enerji ve çekim konularının özünün tümüyle başka bir biçimde yorumlandığını , evreni bir bulmaca gibi gördüğünü , gizemlerini çözmek ve değerlendirmek için en güçlü bilimsel silahını , yani hayal gücünü kullandığını söylüyor. Ayrıca Einstein'ın savaş ve şiddet karşıtı büyük bir adam olduğunu ve insanlığa ait sorumlulukları bulunduğunu da ekliyor ve Einstein'in bilimini ve kişiliğini ayrı ayrı düşünmemek gerektiğini hepsinin onun hikayesinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Sergi ; Einstein'in karnesini , Nobel Ödülü'nü ve el yazılarını da içeren belgeler ile fotoğrafların bulunduğu panolardan , animasyon , video film ve fotoğraf gösterilerinden , bazı sayısal ve etkileşimli sunumlardan oluşuyor. Daha önce Chicago , Boston , Ottawa , Kudüs ve Birmingham gibi şehirlerde izleyicileriyle buluşan sergi İstanbul-Maslak'da Doğuş OtoMotion'da 2 Mart 2008 tarihine kadar açık olacak. Tam ücretin 8 YTL , Öğrenci Ücretinin 4 YTL olduğu sergiye yaklaşık 300.000 ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Eğer siz de bir bilim insanıysanız bu eşsiz sergiyi kaçırmamanızı öneririz...

Hiç yorum yok: