ElectronRun

Bu yılbaşında sevdiklerimize "Ekolojik Hediyeler" verelim !

Global ısınmanın kendini iyice belli ettiği bu günlerde bir gün de olmuyor ki hayal gücümüze bir sınır koyalım. Bizi sürekli teknolojik ve ekolojik haberleri ile bilgilendiren Inhabitat ın "Green Gifts" başlığı altındaki önerileri gerçekten bu konuda ne kadar ekolojik ve yaratıcı olabileceğimizi gösteriyor.


"Buy one give one !" (bir tane al , bir tane ver ) parolası ile satışa sunulan Bogo Solar Flashlight , solar paneli sayesinde kendi kendini şarj edebilen ve bir tane aldığınızda , bir tanesini de gelişmekte olan ülkelerden bir kişiye yollayarak onları aydınlatmanızı sağlayan ürünler. Gerçekten bu ışığa bile ihtiyacı olanları düşünürseniz gerçekten anlamlı bir hediye...


Bir hayvan evlat ediniyorsunuz , bunu yaparken özellikle soyu tükenmekte olanları tercih ediyorsunuz ve onlara yardım için içinizden ne gelirse bağışta bulunuyorsunuz onlar da size evlat edindiğiniz hayvanın tıpa tıp aynısının şirin tüylü oyuncağını yolluyorlar. World Wildlife Fund ın size vermiş olduğu bu hizmetle yeni yılda sevdiklerinize manevi değeri yüksek bir hediye vermeniz mümkün.


Bu fikirlerden hiçbiri hoşunuza gitmedi mi ? o zaman Plantable Eco Calender a bir göz atın. Ekilebilir ekolojik takvim olarak nitelendirdikleri ürünlerinde , her ay için bir yaprak var ve bu yaprağın içinde çeşitli bitkilere ait tohumlar. Kullandığınız ay bittiği zaman sayfayı bir saksıya ekiyorsunuz ve yavaş yavaş büyüyen bitkilerinizin tadını çıkarıyorsunuz...

Ya da tohumların yeşermesini beklemek istemiyorsanız ; arkadaşlarınıza birer tane Gift Trees ürünlerinden bir tanesini verebilirsiniz. Redwood , çom ya da ardıç fidanları seçebilir ve arkadaşlarınıza anlamlı bir hediye verebilirsiniz.



Bunun için size bir alternatif de Yule Tree To Be sunuyor. Size sunduğu özel yılbaşı ağacı tohumları ile kendi yılbaşı ağacınızı ekebilir ve yıllarca büyüdüğünü seğrederek keyif alabilirsiniz.


Sanırım gelişen bilgisayar çağında verilebilecek en güzel hediye ...Her çocuğa bir laptop parolası ile geliştirilen bu bilgisayarlar enerji taarruflu , sosyal ve eğitim alanında çok kullanışlı olmasının yanında en güzel yanı siz bu bilgisayardan çocuğunuza bir tane aldığınızda , bir diğeri gelişmekte olan ülkelerden birindebir çocuğa gidiyor... Daha bunun üzerine ne denebilir ki??

Hiç yorum yok: