ElectronRun

Yürürken Cep telefonunuzu şarj edin !

Hepimiz değişen teknoloji ile yeni gereksinimlere ihtiyaç duymaya başladık ve hatta hayatımızdan artık asla çıkaramayacağımız bazı cihazlarımız var. Kölesi olduğumuz bu cihazlardan bazıları cep telefonları , iPodlar , mp3-mp4 çalarlar..vs. ve hepsinin ortak özelliği şarj edilmeleri.. Artık global ısınmadan bahsedilen son yıllarda enerji üretimi ve kullanımı üzerine hep daha green yöntemler aranmaya başlamışken yeni şarj yöntemleri de gündemdeki yerini korumakta... Son olarak solar taşınabilir paneller ile ya da ufak rüzgar jeneratörleri ile şarj edebilme yöntemlerini görmüştük ama Alex Drinkwater ın son olarak geliştirdiği "Walking cell charger " bu konuda atılan yeni bir adıma işaret ediyor. Yani artık ne rüzgara ne de güneşe ihtiyaç durmadan sadece yürüyerek ya da koşarak telefonunuzu şarj edebilirsiniz...
Çalışma prensibi de bir o kadar kolay;Diz ekleminin hareketlerinden çıkan biyoenerjiyi , elektriğe çevirerek cihazlarınızı şarj ediyor.
Bu sistemin özellikle askeri amaçla geliştirilip kullanılması hedefleniyor. Henüz daha hazırlık aşamasında olan bu sistemin üreticileri , herkese çok faydalı olacağı görüşündeler..

Hiç yorum yok: