Popular Science dergisinin ocak sayısında verdiği habere göre ABD'deki Massachusetts Institute of Technology (MIT) uzmanları, elektrikle çalışan cihazlara kablo kullanmadan uzun mesafelerden enerji iletmeyi sağlayacak yeni bir yöntem geliştirdi. Kablosuz elektrik sözcüklerinden yola çıkarak "WiTricity" adını verdikleri bu sistem; çok basit bir yöntemle çalışıyor;

Duvara asılan bir converter devre sayesinde(A) ; normal frekansı 60 Hz olan şebeke akımı 10 MHz e çevriliyor ve bu devre , iletimi sağlayacak mağnetik alanı oluşturacak bobini besliyor (B). Dağıtım bobini içerisinde titreşen akım , 10 MHz lik mağnetik alan indüklemeye başlıyor.

Alıcı bobini (C) , tamamen aynı boyutta ve aynı rezonansta olabilecek yapıda olan bir bobin ve mağnetik alanı algıladığı anda aynı frekansla indüklenebilmekte.Dolayısı ile mağnetik alan aracılığı ile o da indüklenmiş oluyor yani elektrik iletimi tamamlanmış oluyor.

10 MHz frekansta elde edilen akım tekrar converter devre yardımı (D) ile 60 Hz e çevriliyor ve 60 W lık lambayı yakabiliyor.
Araştırmacılar, bu yöntemle; bir enerji kaynağının oluşturduğu ve belirli bir alanı doldurabilen elektromanyetik dalgalar sayesinde, bu alan içinde bulunan tüm elektrikli cihazlara şu anda 3 metreden enerji iletilmesinin mümkün olduğunu, yeni araştırmalarla bu mesafenin daha da artırılacağına inandıklarını söyledi.
Bilim adamları, bu yeni enerji iletim sisteminin özellikle geri dönüşümü sorun olan batarya probleminin çözümü için kullanılabileceğini belirttiler. Buna karşın, elektromanyetik dalgalarla enerji iletim yönteminin bazı araştırmalara göre kansere yol açabilecek olması, sistemin yararlılığı konusunda ise endişe yarattı.